Want to join Gpi?

We look forward to meeting you! Please fill in the application form to apply for a job. Do you have questions? Don’t hesitate to get in touch with us!

Maaike Oorschot

HR Support Officer

Sales engineer

“Ben jij de sales engineer die technische wensen van klanten moeiteloos vertaalt naar innovatieve productontwerpen en prijsvoorstellen? Zoek je een nieuwe uitdaging in een internationaal bedrijf met omvangrijke technische projecten? Dan gaan we graag met je in gesprek!

Dit ga je doen

Als sales engineer vervul je een sleutelrol in het proces van klantvragen tot het maken van een projectvoorstel met bijbehorende offerte. Je werkt samen in een team, bestaande uit een sales manager en twee sales engineers, waarbij je de klantwensen vertaald naar concrete ontwerpen, inclusief prijsvoorstellen en bijbehorende productieplanningen. Je kunt snel schakelen in de variatie van klantprojecten, of het nu gaat om een enkel innovatieve tank voor het omzetten van afvalwater in energie of om projecten voor de bouw van complete tankterminals. Ook vind jij het interessant om een bijdrage te leveren aan het bouwen van  tanks voor klanten in Nederland, Duitsland, België, IJsland, Engeland, Noorwegen en Zweden. Tijdens je werk maak je gebruik  van jouw technische kennis, creativiteit en analytisch vermogen. Ook als je nog geen ervaring hebt in de tankbouw, bieden wij je de mogelijkheid aan om de fijne kneepjes van het vak te leren. Naast technische kennis, is het belangrijk dat je klanten goed adviseert bij logistieke en technische vraagstukken.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Je start op maandag met een gesprekje over het weekend met je collega’s. Daarna bespreek je samen met de sales manager de sales aanvragen die binnen zijn gekomen. Nadat je je hebt ingelezen in een project, ga je op zoek naar de best passende technische oplossing in overleg met de klant. Als alle vragen beantwoord zijn ga je het voorstel uitwerken waarbij je zowel intern als extern  informatie ophaalt. Vervolgens ga je aan de slag met de berekeningen en calculaties voor het ontwerp van de tank, maak je een  planning en zet je alle kosten op een rij. Om de calculatie te maken loop je bij de operations manager of lead engineer langs om de planning en de technische uitvoering te bespreken. In de pauze wordt er met elkaar geluncht en wanneer het mooi weer is wordt er tijdens de pauze gewandeld (bij slecht weer blijven wij liever binnen). Na de pauze is er dan tijd om de offerte voor de klant verder uit te werken. Op sommige werkdagen ben je ook onderweg naar een klantbezoek, eventueel samen met de sales manager, om de offerte door te nemen of om nog wat verduidelijking te geven aan de klant waar nodig. Op de vrijdagen duurt je werkdag een uur korter, je werkt dan tot ongeveer 15:00 uur, waarna er geborreld wordt met collega’s en je de weekendplannen met elkaar doorspreekt.

Dit ben jij
Extra redenen voor jou om te solliciteren
Interesse? Reageer vandaag nog!

Gebruik het sollicitatie formulier of mail je cv en motivatie naar werken@gpi.nl. Je kunt je sollicitatie richten aan Maaike Oorschot (hr).

Heb je nog vragen?

Vul het formulier in, stuur een e-mail of bel naar 0348 – 55 98 00 en vraag naar Rick Cluistra (Sales Manager).

Only fluent Dutch speaking candidates will be taken into consideration. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.